Produkter i receptet
Larvfärssås med spaghetti
Detta goda recept för 4 personer är perfekt för att göra en klassisk maträtt bättre för miljön. Morötterna gör det ännu mer klimatsmart, men också billigare 😉 Crème fraichen går att utelämna för en mer vattnig sås.
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 morot
Matfett till stekning
400 g matlarvfärs
1 valfri buljongkub
1 dl vatten
400 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
peppar
1 dl crème fraiche
300 g spaghetti
-
1.
Skala och hacka löken, skala och riv moroten grovt. Pressa vitlöksklyftorna.
-
2.
Fräs lök och vitlök. Lägg i färsen och stek under omrörning.
-
3.
Tillsätt rivna morötter, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt puttra i ca 15 minuter.
-
4.
Tillsätt crème fraiche och låt puttra i fem minuter till.
-
5.
Koka spaghettin enligt instruktionerna på paketet och servera till larvfärssåsen.