Produkter i receptet
Lasange
En lasange till fyra personer som är perfekt att laga när man är sugen på något extra gott!
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
500 g matlarvfärs
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 msk olja
ca 9 lasangeplattor
salt
peppar
Sås
90 g smör
6 msk vetemjöl
1 l mjölk
2 dl parmesan
-
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
-
2.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.
-
3.
Tillsätt färsen och tomatpuren och stek tills färsen har fått färg.
-
4.
Gör såsen i en annan kastrull. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken under omrörning. Låt såsen koka i fem minuter och rör sen ner parmesanosten. Smaksatt med salt och peppar.
-
5.
Varva sås, lasagneplattor och färssåsen i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Avsluta med ostsåsen.
-
6.
Sätt in lasangen i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller se tiden på förpackningen till lasangeplattorna.