Produkter i receptet

Lasange

70 min

En lasange till fyra personer som är perfekt att laga när man är sugen på något extra gott!

2 gula lökar

2 klyftor vitlök

500 g matlarvfärs

3 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

1 msk olja

ca 9 lasangeplattor

salt

peppar

Sås

90 g smör

6 msk vetemjöl

1 l mjölk

2 dl parmesan

  1. 1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

  2. 2.

    Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.

  3. 3.

    Tillsätt färsen och tomatpuren och stek tills färsen har fått färg.

  4. 4.

    Gör såsen i en annan kastrull. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken under omrörning. Låt såsen koka i fem minuter och rör sen ner parmesanosten. Smaksatt med salt och peppar.

  5. 5.

    Varva sås, lasagneplattor och färssåsen i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm). Avsluta med ostsåsen.

  6. 6.

    Sätt in lasangen i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller se tiden på förpackningen till lasangeplattorna.

Fler recept

Larvfärssås med spaghetti

En smaskig twist på köttfärsås!

Tacos

Perfekta receptet till fredagen!

Visa fler recept